Stappenplan tot een zelfstandig professional

Als professional in de evenementenbranche weet je als geen ander; er zijn vele opdrachtgevers en werkgevers. Toch gaat er niets boven de flexibiliteit van de zelfstandige professional. In dit stuk bespreken we de stappen die je moet doorlopen om als zelfstandige professional aan de slag te gaan in de evenementenbranche. Bouw een netwerk op Zonder […]

Als professional in de evenementenbranche weet je als geen ander; er zijn vele opdrachtgevers en werkgevers. Toch gaat er niets boven de flexibiliteit van de zelfstandige professional. In dit stuk bespreken we de stappen die je moet doorlopen om als zelfstandige professional aan de slag te gaan in de evenementenbranche.

Bouw een netwerk op

Zonder referenties en tevreden klanten is het lastig starten, dus zorg dat je een aantal opdrachten met succes afrond. Hou waar mogelijk contact met opdrachtgevers, bijvoorbeeld via LinkedIn. De opdrachtgevers zullen het dan ook direct zien wanneer jij de stap maakt naar zelfstandig ondernemer en je profiel aanpast.

Stel een (basic) ondernemingsplan op

Voordat je start moet je een aantal vragen beantwoord hebben, bijvoorbeeld:

  • Wat wordt mijn doelgroep?
  • Welke rollen wil ik gaan vervullen? promotiemedewerker? Eventmanager?
  • Welk uurtarief ga ik vragen?
  • Welke dagen wil ik beschikbaar zijn voor

Schrijf je in bij de Kamer van Koophandel

Om als ondernemer aan de slag te gaan heb je een aantal zaken nodig. Een KVK nummer is onmisbaar voor de ondernemer. Deze krijg je bij een Kamer van Koophandel. Maak een afspraak en je loopt de deur uit als ondernemer.

Zorg voor een goede administratie!

De belastingdienst wil graag zien hoeveel omzet en winst jij hebt gemaakt met je onderneming. Hierover moet je namelijk omzetbelasting en inkomstenbelasting afdragen. Daarnaast is het van belang dat de facturen die je naar opdrachtgevers verstuurd juist zijn. Zo moet bijvoorbeeld jou belastingnummer en KVK nummer op een factuur aanwezig zijn. Kijk voor voorbeelden en sjablonen op onze kennisbank. Lijkt dit je te moeilijk of teveel gedoe? Er zijn vele administratiekantoren die je graag helpen.

Maak een profiel aan

Met alle gegevens die je hebt verzameld kan je een aantrekkelijk profiel maken op de website. Opdrachtgevers kunnen je nu vinden en uitnodigen voor werk, en jij kan reageren op geplaatste opdrachten. Als je geselecteerd bent leg je de details vast in een contract, en kan je aan de slag!

Yoo doo

Leave Commentquestion_answer

Naam bank Account Name Account Number Sort Number IBAN BIC/Swift
Bank Name Bank Account Name 123-5678-123 345 99 CNA768